Skip to main content

Informatie voor kantoren

Algemeen

Stichting Viadicte is in 1999 opgericht door een tiental advocatenkantoren met als doel het bevorderen van toetsbare kwaliteit van de dienstverlenende advocaten alsook de certificering daarvan, in de meest ruime zin van het woord. Om dit te bereiken is onder meer het keurmerk voor de advocatuur ‘Met Recht Tevreden’ gelanceerd en zijn verschillende IT-modules en kwaliteitsinitiatieven ontwikkeld. Voor nadere informatie over Stichting Viadicte verwijzen wij u naar de website www.viadicte.nl.

Werkwijze advocatenkeuze.nl

Er bestaan reeds verschillende initiatieven waarbij men een advocatenkantoor kan selecteren op basis van onder meer geografische gegevens en rechtsgebied. Stichting Viadicte wil met deze website echter een stap verder gaan door een onafhankelijke en objectieve vergelijking in advocaten(kantoren) mogelijk te maken op basis van inhoudelijke en kwalitatieve verschillen.
De selectie van een advocatenkantoor geschiedt aan de hand van een aantal zorgvuldig geselecteerde inhoudelijke criteria. Hierdoor is het mogelijk om een advocatenkantoor te vinden dat optimaal aansluit bij de behoefte van de rechtzoekende. Stichting Viadicte heeft bij de selectie van de criteria steeds het belang van de rechtszoekende voorop gesteld.
Een hoge notering is alleen mogelijk als transparant voldaan wordt aan de gestelde criteria. Om een objectieve vergelijking mogelijk te maken wordt het voldoen aan een aantal zogenaamde kritieke criteria altijd objectief geverifieerd bij de advocatenkantoren. Ook biedt deze website de mogelijkheid om verschillende kantoren te vergelijken op basis van inhoudelijke criteria, ook wordt informatie verstrekt over de selectie van en omgang met een advocaat.

Kosten en aanmelden

De kosten voor vermelding op deze site zijn € 50,- per jaar (ex btw) per advocaat. Kantoren met het keurmerk ‘Met Recht Tevreden’ is deelname gratis. Deze kantoren krijgen een automatische vermelding op de website, tenzij zij aangeven hier bezwaar tegen te hebben. Stichting Viadicte heeft als vanzelfsprekend geen commerciële doeleinden. De gerealiseerde opbrengst wordt ingezet om de website te optimaliseren en bij het landelijke publiek te promoten.

Vragen

Heeft u vragen over de website of over uw aanmelding, neem dan contact met ons op.