Skip to main content

Het doel van advocatenkeuze.nl

Er bestaan al verschillende websites waar men een advocatenkantoor kan kiezen op basis van bijvoorbeeld locatie en rechtsgebied. Stichting Viadicte wil met de website advocatenkeuze.nl een stap verder gaan door een onafhankelijke en objectieve vergelijking tussen zowel advocaten als advocatenkantoren mogelijk te maken op basis van inhoudelijke en kwalitatieve verschillen. Hierdoor kan een cliënt op basis van uitgebreide informatie een goede, weloverwogen advocaatkeuze maken.

Werking van het systeem van en de ranking binnen advocatenkeuze.nl

De selectie van een advocatenkantoor geschiedt aan de hand van een aantal zorgvuldig geselecteerde inhoudelijke criteria. Hierdoor is het mogelijk om een advocatenkantoor te vinden dat optimaal aansluit bij het probleem of de hulpvraag van de rechtzoekende. Stichting Viadicte heeft bij de selectie van de criteria steeds het belang van de rechtszoekende voorop gesteld.
Een hoge notering op advocatenkeuze.nl wordt behaald door transparant te zijn over de kwaliteitsinspanningen en de dienstverlening van het advocatenkantoor. Hiervoor is een puntensysteem opgezet, waarbij op onderdelen zoals organisatie, kwaliteit, financiën, behandeling zaak, marketing en overig een aantal punten worden toegekend. Een kantoor dat veel bezig is met kwaliteit en transparant is over de wijze waarop de dienstverlening is ingericht scoort meer punten en komt derhalve hoger op de lijst. Om een objectieve vergelijking mogelijk te maken wordt het voldoen aan een aantal zogenaamde kritieke criteria door Viadicte geverifieerd bij de advocatenkantoren. Via dit systeem wil Viadicte kantoren uitdagen transparant te zijn over de dienstverlening en met kwaliteit aan de slag te gaan!

Overzicht van advocaten in advocatenkeuze.nl

Overzicht van kantoren in advocatenkeuze.nl